Schijven / partities krijgen in Windows XP automatisch een driveletter toegewezen. Deze kun je geheel naar wens aanpassen door andere letters toe te kennen. Vooral in netwerkomgevingen wil het gebeuren dan een memory stick dezelfde driveletter krijgt toegewezen als een netwerkdrive. Om toch gebruik te kunnen maken van de memory stick moet deze een andere drive letter toegewezen worden.

Om dit te doen ga je naar Start en kies je hier Configuratiescherm. Klik vervolgens op de categorie Prestaties en Onderhoud en klik daarna op Systeembeheer. In het venster wat volgt dubbelklik dan op Computerbeheer (Alternatief is om rechts op Deze Computer te klikken en dan op Beheren). In het venster wat opent klik dan op Schijfbeheer.

Je ziet hier een overzicht van je harde schijf letters en je CD/DVD stations. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf die je wilt wijzigen en klik de optie, "Stationsletter en paden wijzigen" Klik dan op wijzigen en verander de letter naar de gewenste letter en klik op OK, de letter is gewijzigd. De letter van de partitie met de Windows XP installatie is niet te wijzigen.