Windows Vista - Back-up image maken van de PC (Alleen Ultimate en Business versie)

Een complete image maken van de PC als back-up is mogelijk met de Windows Complete PC optie van het back-upcentrum en deze is natuurlijk ook weer terug te zetten. De optie om een image te maken is alleen beschikbaar in de Ultimate en Business versie van Windows Vista. De Home Basic en Home Premium hebben wel back-upmogelijkheden maar niet de Windows Complete PC optie.

Het is opzich handig om direct na een schone installatie een complete image te maken zodat je daar altijd op terug kunt vallen mocht de PC niet meer functioneren.

Om nu een image back-up te maken ga je naar Start >> Configuratiescherm. Dan bovenaan onder het kopje "Systeem en onderhoud" klik je op de regel "Een back-up van uw computer maken" en het back-up centrum opent. Klik dan nu op de tweede knop rechts "Back-up maken" om te starten.

In het scherm wat opent heb je twee opslagmogelijkheden. Alseerste kun je de image opslaan op de vaste schijf of als tweede de optie om de image op te slaan op DVD schijfjes. Voor beide opties gelden onderstaande stappen.

Selecteer het vinkje voor de Harde schijf of "Op een of meerdere DVD's". De DVD brander is hier al geselecteerd en klik op volgende. In dit scherm de vraag welke partities allemaal in de image meegenomen moeten worden. De partitie met de installatie van Windows gaat standaard mee en is niet uit te schakelen. Vink eventueel andere partities aan als je die hebt en mee wilt nemen en klik op volgende.

Er volgt een scherm met het overzicht van de image. Bovenin staat als je een image maakt op DVD hoeveel DVD's hiervoor nodig zijn. Druk dan op "Backu-up starten" om de backup te starten.