Group policy beleid wordt elke 90 minuten vernieuwt, standaard met een willekeurige vertraging van maximaal 30 minuten. Dit betekent dat de maximale refresh interval 120 minuten is.

 Wanneer je aanpassingen aan de beveiligingsinstellingen beleid hebt gemaakt, worden de beleid instellingen vernieuwd op de computers in de OU waaraan het groepsbeleidobject is gekoppeld als:

  • Wanneer een computer opnieuw wordt  opgestart
  • Elke 90 minuten op een werkstation of server en om de 5 minuten op een domeincontroller.
  • Standaard worden beveiligingsinstellingen geleverd door Group Policy ook toegepast om de 16 uur (960 minuten), zelfs als een GPO niet is veranderd.

 
Wijzigingen in de GPO moeten eerst gerepliceerd worden naar de juiste domein controller. Daarom zijn wijzigingen in de Group Policy-instellingen niet direct beschikbaar voor de desktops.

In sommige scenario's, zoals toepassing van b.v. veiligheidsbeleid instellingen, kan het nodig zijn om beleid instellingen onmiddellijk toe te passen.

Beheerders kunnen een vernieuwing van het beleid handmatig starten vanaf een lokale computer, zonder te wachten op de automatische beleids update. Een beheerder kan deze handmatige update uitvoeren door gpupdate commando te starten vanaf de opdrachtprompt van de gebruiker of computer.