De letters van de interface van Windows kun je handmatig naar wens vergroten of juist verkleinen en met Windows 7 is dit eenvoudiger gemaakt. Standaard had je in Windows Vista de mogelijkheid om in eerste instantie te kiezen tussen 96 DPI (standaard) en 120 DPI. Tevens was het mogelijk om dit middels een schuifbalk in te stellen. In Windows 7 is dit gewijzigd en heb je hier nu direct de mogelijkheid om dit specifieker, tevens op basis van percentage in te stellen middels een schuifbalk.

Om dit in te stellen ga naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik daarna op 'Hardware en geluiden' en vervolgens op Beeldscherm. Aan de linkerkant vindt je dan de vermelding 'Aangepaste tekengrootte instellen'. Er opent dan een klein venster waarin je doormiddel van het schuiven van het balkje de gewenste grootte kunt instellen. Eventueel kun je bovenin kiezen uit de standaarden 100%, 125%, 150% en 200%.

Druk dan op OK en vervolgens op de knop 'Toepassen' die beschikbaar is gekomen. Om het resultaat te bekijken kies voor afmelden.