Windows 10 vensters snel uitlijnen met een toetsenbord

Gebruik uw toetsenbord om uit te lijnen in Windows 10:

1. Houd de Windows-logotoets windows%20logo%20toets Windows 10 vensters snel uitlijnen met een toetsenbord + pijl ingedrukt om de app vast te maken die u gebruikt. U kunt de positie van de uitlijning wijzigen met behulp van de toetsenbordpijlen.

    De pijl-links gebruiken om de app aan de linkerkant van het scherm te plaatsen 

    Gebruik de pijl-rechts om de app aan de rechterkant van het scherm te plaatsen

    Gebruik de pijl-omhoog om de app op het bovenste deel van het scherm te plaatsen.

2. Wanneer u de gewenste uitlijnlocatie hebt gevonden, laat u de Windows-logotoets windows%20logo%20toets Windows 10 vensters snel uitlijnen met een toetsenbord los om de uitlijning te plaatsen.

3. Gebruik Snap Assist (Uitgelijnde vensters) om de indeling te vullen met andere vensters of apps die u op hetzelfde scherm wilt uitlijnen.

In Windows 10 helpt Snap Assist (Uitgelijnde vensters) u de ruimte op uw scherm efficiënter in te delen, waardoor de productiviteit verbetert. Met behulp van deze functie kunt u snel vensters perfect naar de zijkanten of hoeken klikken met behulp van de muis, het toetsenbord en aanraking zonder dat u ze handmatig hoeft te verkleinen en te positioneren.

Ga naar Instellingen, Beeldscherm en klik op Multitasking. Hier kunt u de instellingen voor Snap Assist (Uitgelijnde vensters) aanpassen.

Windows 10 vensters snel uitlijnen met een toetsenbord - Uitgelijnde Vensters