Het probleem hier is dat wanneer een gemachtigde een e-mail verzendt vanuit een gedeelde mailbox, deze wordt opgeslagen in de persoonlijke map Verzonden items van de afzender en niet wordt opgeslagen in de map Verzonden items van de gedeelde mailbox.

Volg onderstaande stappen om een kopie van de verzonden e-mails in de gedeelde mailbox op te slaan.

Login Microsoft 365 beheercentrum.

Ga naar Teams en groepen
Klik op gedeelde postvakken
Klik op de gedeelde postvak die je wilt aanpassen.
Klik rechts bij vezonden items op Bewerken
Zet een vinkje voor Items kopiëren vanuit dit postvak verzonden en een vinkje voor Items kopiëren die namens dit postvak zijn verzonden.
Klik op Opslaan

microsoft%20365%20kopie%20van%20verzonden%20e-mails%20in%20de%20gedeelde%20mailbox%20opslaan Microsoft 365 verzonden mail vanuit gedeelde mailbox wordt opgeslagen in persoonlijke verzonden items map

U kunt deze methode ook gebruiken om verzonden items automatisch op te slaan in de mailbox van de delegatiegever in Microsoft 365. Een directieassistent heeft bijvoorbeeld toegang tot de mailbox van de manager om e-mails te verzenden en te reageren op vergaderverzoeken. Verzonden e-mails worden in dat geval alleen in de mailbox van de assistent bewaard. De manager is dus niet op de hoogte van de e-mailantwoorden. Om dit probleem te verhelpen, kunnen beheerders deze instelling gebruiken om verzonden e-mails op te slaan in de map Verzonden items van zowel de assistent als de manager.

Dat is alles. Nu worden alle e-mails die door afgevaardigden worden verzonden automatisch opgeslagen in de gedeelde mailbox.