Door het toevoegen van de Google Analytics Code aan uw template, kunt u statistieken verkrijgen van het aantal bezoekers van uw site. Google Analytics kan u tevens nog veel meer informatie verschaffen, en is dus best wel een aanrader. Hiervoor moet je registreren op hun website, en je krijgt dan een stukje code die in elke pagina (in de html-code) geplaatst moet worden. Aangezien een Joomla-template in principe maar uit 1 pagina bestaat, is dit dus vrij eenvoudig.
 
Er zijn ook allerlei modules en plugins beschikbaar waarmee deze code aan uw pagina's kan toegevoegd worden, maar op deze manier plaats je dit gewoon in de pagina's zelf. Zorg ervoor dat je de code bij de hand hebt:

Klik in het administratiegedeelte op Extensions -> Template Manager
Je krijgt dan een overzicht van de geïnstalleerde templates.
Klik op de template waar je de code wil toevoegen.
Op de instelling-pagina van de template zie je rechts bovenaan enkele knoppen.
Klik op de Edit HTML-knop rechts bovenaan.
Je krijgt nu de code van de index-pagina te zien. In deze pagina scroll je helemaal naar onder.
Op het einde zie je dan </body> en </html> staan.
Plak de Google Analytics code net boven </body>, en klik daarna op de 'Save' knop.
Opmerking: het is mogelijk dat om veiligheidsredenen deze wijziging niet kan opgeslagen worden via het administratiegedeelte van Joomla, en dat het index.php-bestand van uw template eerst beschrijfbaar moet gemaakt worden.

Hiervoor heb je toegang nodig tot de webserver (/uwjoomlainstallatie/templates/uwtemplate/index.php). Een andere optie is om index.php dan via FTP te downloaden naar uw harde schijf, en de Google Analytics code vanaf uw PC toe te voegen, en daarna dit bestand terug te uploaden.