Kies uw schermresolutie: Auto adjust 800x600 1024x768

Windows 11

Tips & Trucs

Microsoft 365

Tips & Trucs

Windows 10

Tips & Trucs

Windows 8

Tips & Trucs

Windows 7

Tips & Trucs

Windows Vista

Tips & Trucs

Windows XP

Tips & Trucs

Windows 2016 Server

Tips & Trucs

Windows 2012 Server

Tips & Trucs

Windows 2011 Server

Tips & Trucs

Windows 2008 Server

Tips & Trucs

Windows 2003 Server

Tips & Trucs

VMware

Tips & Trucs
Schijfletter wijzigen Afdrukken E-mail

Schijven / partities krijgen in Windows XP automatisch een driveletter toegewezen. Deze kun je geheel naar wens aanpassen door andere letters toe te kennen. Vooral in netwerkomgevingen wil het gebeuren dan een memory stick dezelfde driveletter krijgt toegewezen als een netwerkdrive. Om toch gebruik te kunnen maken van de memory stick moet deze een andere drive letter toegewezen worden.

Om dit te doen ga je naar Start en kies je hier Configuratiescherm. Klik vervolgens op de categorie Prestaties en Onderhoud en klik daarna op Systeembeheer. In het venster wat volgt dubbelklik dan op Computerbeheer (Alternatief is om rechts op Deze Computer te klikken en dan op Beheren). In het venster wat opent klik dan op Schijfbeheer.

Image

Je ziet hier een overzicht van je harde schijf letters en je CD/DVD stations. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf die je wilt wijzigen en klik de optie, "Stationsletter en paden wijzigen" Klik dan op wijzigen en verander de letter naar de gewenste letter en klik op OK, de letter is gewijzigd. De letter van de partitie met de Windows XP installatie is niet te wijzigen.