Kies uw schermresolutie: Auto adjust 800x600 1024x768

Windows 11

Tips & Trucs

Microsoft 365

Tips & Trucs

Windows 10

Tips & Trucs

Windows 8

Tips & Trucs

Windows 7

Tips & Trucs

Windows Vista

Tips & Trucs

Windows XP

Tips & Trucs

Windows 2016 Server

Tips & Trucs

Windows 2012 Server

Tips & Trucs

Windows 2011 Server

Tips & Trucs

Windows 2008 Server

Tips & Trucs

Windows 2003 Server

Tips & Trucs

VMware

Tips & Trucs
Windows 7 - Windows opnieuw installeren vanuit Windows Afdrukken E-mail

Windows 7 kent een hersteloptie waarmee je vanuit Windows het besturingsysteem geheel opnieuw kunt installeren. Op deze manier krijg je een volledig nieuwe versie installatie en zodoende moeten programma's die je zelf hebt geinstalleerd in dat geval opnieuw geinstalleerd worden.

Tijdens de installatie wordt er wel een back-up gemaakt die wordt geplaatst in de map windows.old waaruit je zodoende je bestanden kunt overzetten naar de nieuwe installatie. Echter het is wellicht verstandiger om een eigen back-up van je bestanden te maken!

Als je Windows 7 opnieuw gaat installeren is uiteraard de installatie DVD benodigd. Ga dan naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik dan direct bovenaan op 'Systeem en beveiliging'. Klik hier dan op Onderhoudcentrum direct bovenaan, in het vervolgvenster klik onderaan op de knop "Systeemherstel".

Klik vervolgens op "Geavanceerde herstelmogelijkheden". Je ziet dan direct twee herstelmogelijkheden in beeld waaronder de installatie mogelijkheid. Plaats dan de Windows 7 installatie DVD en klik op "Windows opnieuw installeren" waarna de vraag volgt of je een backup hebt gemaakt van het systeem met de mogelijkheid om alsnog snel een backup te maken.

Daarna zal de computer opnieuw opstarten en de herinstallatie beginnen. Je komt dan terecht in een recoverymodus waar nogmaals de vraag wordt gestelt of je het zeker weet dat je Windows opnieuw wilt installeren. De installatie is verder gelijk aan een normale installatie.