Kies uw schermresolutie: Auto adjust 800x600 1024x768

Windows 11

Tips & Trucs

Microsoft 365

Tips & Trucs

Windows 10

Tips & Trucs

Windows 8

Tips & Trucs

Windows 7

Tips & Trucs

Windows Vista

Tips & Trucs

Windows XP

Tips & Trucs

Windows 2016 Server

Tips & Trucs

Windows 2012 Server

Tips & Trucs

Windows 2011 Server

Tips & Trucs

Windows 2008 Server

Tips & Trucs

Windows 2003 Server

Tips & Trucs

VMware

Tips & Trucs
Naam van het beveiligingscertificaat is ongeldig of komt niet overeen met naam van de site Afdrukken E-mail

Beveiligingswaarschuwing wanneer u Outlook 2007 start en dan verbinding maakt met een postvak op een Small Business Server met Exchange Server 2007 "Naam van het beveiligingscertificaat is ongeldig of komt niet overeen met naam van de site"

Image


Dit probleem kan optreden in de volgende gevallen:
U hebt het standaard zelf-ondertekende Exchange Server 2007- of Exchange Server 2010-certificaat vervangen door een ander certificaat.

Opmerking Het Setup-programma in Exchange Server 2007 of Exchange Server 2010 maakt een standaard zelf-ondertekend certificaat wanneer Exchange Server 2007 of Exchange Server 2010 is geïnstalleerd.

De algemene naam op het vervangingscertificaat komt niet overeen met de FQDN-naam (fully qualified domain name) van de URL die is opgeslagen in de volgende objecten:

  • Het SCP-object (Service Connection Point) voor de Autodiscover-service
  • Het kenmerk InternalUrl van Exchange 2007 Web Service (EWS)
  • Het kenmerk InternalUrl van de webservice offline adresboek
  • Het kenmerk InternalUrl van de Exchange-webservice UM (unified messaging)

De URL die is opgeslagen in deze objecten verwijst standaard naar de NetBIOS-naam van de server. Een URL die op de volgende URL lijkt, wordt bijvoorbeeld zo opgeslagen:
https://NetBIOS_name.externdomein.nl/autodiscover/autodiscover.xml

Dit kan verschillen van de hostnaam die wordt gebruik in de FQDN van het vervangingscertificaat. Het vervangingscerticaat heeft bijvoorbeeld mogelijk een FQDN die lijkt op de volgende FQDN:
mail.externdomein.nl

Hierdoor onstaat een fout waarin de namen niet overeenkomen. Daarom ontvangt u de beveiligingswaarschuwing wanneer u Outlook 2007 probeert te verbinden met het postvak.


Oplossing:

Wijzig de URL's voor de geschikte Exchange 2007-onderdelen om dit probleem op te lossen. Volg hiertoe de volgende stappen:

1)
Open de Exchange Management Shell door Rechts te klikken op Exchange Management Shell en kies voor als Administrator uitvoeren.

2)
Wijzig de URL van Autodiscover in het Service Connection Point. Het Service Connection Point wordt opgeslagen in Active Directory. Typ de volgende opdracht en druk op Enter om deze URL te wijzigen:
 
Set-ClientAccessServer -Identity sbservernaam -AutodiscoverServiceInternalUri https://mail.externdomein.nl/autodiscover/autodiscover.xml

3)
Wijzig het kenmerk InternalUrl van de EWS. Typ hiervoor de volgende opdracht en druk op Enter:

Set-WebServicesVirtualDirectory -Identity "sbservernaam\EWS (SBS Web Applications)" -InternalUrl https://mail.externdomein.nl/ews/exchange.asmx

Let op: (SBS Web Applications) geldt alleen voor SBS 2008 en niet voor een standaard 2008 server. Dan staat EWS vaak onder de Default Web Site ipv SBS Web Applications.

4)
Wijzig het kenmerk InternalUrl voor de webdistributie van het offline adresboek. Typ hiervoor de volgende opdracht en druk op Enter:

Set-OABVirtualDirectory -Identity "sbservernaam\oab (SBS Web Applications)" -InternalUrl https://mail.externdomein.nl/oab

5)
Wijzig het kenmerk InternalUrl van de webservice UM. Typ hiervoor de volgende opdracht en druk op Enter:
Set-UMVirtualDirectory -Identity "sbservernaam\unifiedmessaging (SBS Web Applications)" -InternalUrl https://mail.externdomein.nl/unifiedmessaging/service.asmx

Opmerking Deze opdracht is alleen vereist in een Exchange 2007-omgeving. Deze opdracht bestaat niet meer in een Exchange 2010-omgeving. In plaats daarvan wordt de WebServices URL voor dit doel gebruikt.

6) Open ISS-beheer.
7) Vouw de lokale computer uit en vouw dan Groepen van toepassingen uit.
8) Klik met de rechtermuisknop op MSExchangeAutodiscoverAppPool en klik op Recyclen.

Belangrijk In deze stappen wordt ervan uitgegaan dat in de DNS een hostrecord bestaat om de FQDN toe te wijzen die u specificeert voor het IP-adres van de CAS-server. Kijk eens naar het volgende scenario:

  • De originele interne URL's voor de Exchange-onderdelen verwijzen naar de interne FQDN van de server. Een van deze URL's verwijst bijvoorbeeld naar het volgende:
    https://ServerName.contoso.com/ews/exchange.asmx
  • De FQDN die is gespecificeerd op het certificaat verwijst naar de extern verkregen hostnaam van de server. Het certificaat specificeert bijvoorbeeld een FQDN zoals "mail.contoso.com."

In dit scenario moet u een hostrecord voor de mailhostnaam toevoegen die is toegewezen aan het intern verkregen IP-adres van de CAS-server zodat interne clients toegang hebben tot de server.


sbservernaam aanpassen in de naam van uw eigen Small Bussiness Server 2008 naam. Voorbeeld: "PLUTO\EWS (SBS Web Applications)".
mail.externdomein.nl aanpassen in uw eigen FQDN externe hostnaam zoals vermeldt op het certificaat.